سهام عدالت 20 دی 99/ چگونه سود سهام عدالت را دریافت کنیم ؟+جزئیات مهم
با توجه به اینکه اعلام شده تا اواخر سال جاری، سود سهام عدالت پرداخت خواهد شد. اما تا کنون زمان پرداخت سود سهام عدالت به طور دقیق مشخص نشده است.
سود سهام عدالت در روش غیرمستقیم تا پایان سال پرداخت می شود. سهام عدالت مختص به قشر خاصی نمی باشد. سهام عدالت در زمان دولت احمدی نژاد برای مردم در نظر گرفته شد.سهام عدالت در ابتدا سهم 1000000 میلیون تومانی بود که با گذشت زمان تبدیل به 500 واحد سهم شد.سهام عدالت در ابتدا قابل فروش نبود.
مژگان صفری مقدم مسئول مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه 20 دی ماه اعلام کرد، سود سهام عدالت تا پایان سال به حساب سهامداران واریز می شود. اما حالا سید محمد جواد فرهانیان مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت سپردهگذاری مرکزی از نا مشخص بودن زمان قطعی پرداخت سود سهام عدالت خبر می دهد. او در این باره می گوید: « تاکنون زمان مشخصی برای واریز سود سهام عدالت اعلام نشده است و نمیتوان زمان دقیقی را برای این موضوع اعلام کرد. به طور حتم زمان قطعی برای واریز سود سهام عدالت به سهامداران اعلام خواهد شد.»
اما سهامداران برای دریافت سود سهام باید به ۳ نکته مهم توجه کنند.
۱-ثبت نام در سامانه سجام
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت سپردهگذاری مرکزی درباره واریز سود سهام عدالت تا پایان سال جاری می گوید: «برای تسهیل واریز سود سهام عدالت، مشمولان سهام عدالت باید هر چه زودتر برای ثبت نام در سجام اقدام کنند، زیرا اولین اقدام برای واریز سود ثبت نام در سامانه سجام است»
۲- سهامداران باید منتظر برگزاری مجامع باشند
فرهانیان در این باره می گوید: « بعد از مجامع و تعیین میزان سود تقسیمی شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت، شرکت سپردهگذاری برای توزیع وارد عمل میشود و در انتها سود به حساب مشمولان سهام عدالت پرداخت میشود اما زمانبندی آن تاکنون مشخص نشده است. البته تاریخ برگزاری مجامع شرکتها مشخص نیست و حتی ممکن است مجمع یک شرکت در شهریور ماه برگزار شود، به همین دلیل ممکن است تا پایان سال فقط سود چند شرکت به حساب مشمولان سهام عدالت پرداخت شود».
۳-سود سهام عدالت به حساب وراث واریز می شود
او درباره واریز سود سهام عدالت به حساب وراث می گوید: « برای کسی که فوت کرده است اما در گذشته سهامدار بوده است، سود تعلق میگیرد و سود در نظر گرفته شده بعد از انحصار وراثت و انجام انتقال سهام به حساب وراث پرداخت میشود. این فرآیند به صورت مکانیزه طراحی شده و لازم است احراز هویت علاوه بر سامانههای قوه قضاییه در سامانه سجام انجام شود. البته اکنون در مورد مشخص شدن وضعیت وراث، در انتظار تصمیمگیری و انجام اقدامات مربوطه از سوی قوه قضاییه هستیم به محض مشخص شدن تکلیف آنها اقدامات مربوطه برای انتقال سهام به وراث قانونی انجام میشود.»
مژگان صفری مقدم مسئول مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه در رابطه با کارکردهای مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه، اظهار کرد: این مرکز در اصل محل پاسخگویی به تمام سوالات سهامداران بازار سرمایه است به نحوی که سهامداران میتوانند از هرکجای ایران که باشند بدون نیاز به پیش شماره ۰۲۱ با شماره ۱۵۶۹ تماس بگیرند. از جمله خدماتی که این مرکز ارائه میدهد میتوان به توضیح و رفع مشکلات سهام عدالت، درگاه یکپارچه سهام عدالت، سامانه سجام، مجامع الکترونیک و... اشاره کرد.
او بیان کرد: بیشترین تماس این مرکز از جانب افرادی است که در دریافت وجه حاصل از فروش سهام عدالت با مشکل مواجه شدهاند و برای بررسی آن به فضاهای ارتباطی چندانی دسترسی ندارند.
مسئول مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه تصریح کرد: هر فردی که میخواهد وارد بازار سرمایه شود فارغ از آنکه سهام عدالت دارد یا خیر برای خرید و فروش سهم مانند بازارهای دیگری نیاز به شناسایی شدن دارد، به علت آنکه فرآیند شناسایی در بازار سرمایه از طریق سامانه سجام صورت میپذیرد.
صفری مقدم در رابطه با جاماندگان سهام عدالت، تصریح کرد: این موضوع فعلا مربوط به شرکت سپردهگذاری مرکزی نمیشود بلکه مجلس و دولت باید در این رابطه تصمیم گیری کنند به علت آنکه شرکت مذکور تنها قابلیت اجرایی دارد.
او در رابطه با علت فروش نرفتن سهام عدالت افراد بیان کرد: فرآیند فروش سهام از طریق کارگزاریها انجام میشود مردم اگر در رابطه با عدم واریز نشدن سهامشان با مشکل مواجه هستند کافی است به کارگزاری بانکی که شماره شبای آن را در سامانه وارد کردند، مراجعه کنند یا اگر هم نمیدانند که اسم کارگزاریشان چیست با شماره ۱۵۶۹ تماس بگیرند و پس از آن با وارد کردن شماره ملی خود نسبت به کارگزاری مربوطه خود آگاهی پیدا کنند.
مسئول مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه بیان کرد: پرداخت سود سهام عدالت افراد تا پایان سال به حساب سهامداران عدالت واریز خواهد شد، نکتهای که باید به آن اشاره کرد، سهامداران مستقیم به ازای تک تک سهمهای حاضر در پرتفویشان سود دریافت میکنند، اما سهامداران غیر مستقیم، هرگاه مجمع پرداخت سود شرکت سرمایهگذاری استانی آنها برگزار شود، پس از آن سود به حسابشان واریز میشود.
بورس همچنان روزهای عجیبی را پشت سر میگذارد، فراز و فرود این بازار در هفته گذشته بسیار چشمگیر بود در هفته اخیر شاهد افت شدید بورس در مقاطعی بودیم بهطوری که شاخص این بازار به کانال یکمیلیون و ۳۰۰ رسید، به همین علت نگاه میاندازیم به بازار سهام در هفته پر نوسان گذشته، شاخص کل در هفتههای گذشته تا کانال یکمیلیون و ۵۰۰ هزار واحد صعود کرده بود، اما در هفته گذشته روندی نزولی به خود گرفت و به کانال یکمیلیون و ۳۰۰ هزار واحد سقوط کرد بهطوریکه شاخص کل این بازار در روز شنبه بیش از ۲۴ هزار واحد کاهش یافت و در رقم یکمیلیون و ۴۲۳ هزار واحد ایستاد این در حالی است که شاخص هموزن در این روز افزایشی بود و رقم ۴۷۳ هزار و ۵۴۶ واحد را ثبت کرد. روز یکشنبه روند کاهشی شاخص بورس ادامه داشت و این شاخص با حدود ۴۵۰۰ واحد کاهش رقم یک میلیون و ۴۱۹ هزار واحد را ثبت کرد و شاخص هم وزن نیز در این روز کاهشی بود و با بیش از ۱۲۰۰ واحد کاهش به رقم ۴۷۲ هزار و ۱۴۱ واحد رسید.
سقوط شاخص به کانال یک و میلیون و سیصد
در روز دوشنبه اما شاخص کل بورس صعودی بود و با ۱۸ هزار و ۱۲۱ واحد افزایش رقم یک میلیون و ۴۳۷ هزار واحد را ثبت کرد البته روند کاهشی شاخص هم وزن در این روز ادامه داشت. روز سهشنبه دوباره حرکت شاخص کل بر مدار نزول ادامه یافت و به یک میلیون و ۴۱۲ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز در این روز کاهشی بود و به ۴۶۵ هزار و ۴۸۲ واحد رسید.
و اما در روز چهارشنبه شاخص کل بعد از مدتها به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد سقوط کرد و به یک میلیون و ۳۹۸ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز در این روز با کاهش روبرو شد و در آخرین روز معاملات هفته بر روی رقم ۴۶۳ هزار و ۷۱۵ واحد ایستاد. اما سؤال این است که آیا این روند نوسانات محدود در بازار سهام ادامه دارد؟ ممکن است هفته بعد روند شاخص بورس متعادلتر باشد؟ در همین راستا گفتگویی انجام دادیم با یک کارشناس بورس و نظرش را درباره روند بازار سهام پرسیدیم:
مسعود میرزا باقری کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار حوزه بورس گسترش نیوز درباره روند این بازار در هفته گذشته اظهار کرد: هفته ای که گذشت تقریباً تمام گزارشات عملکردی ماهانه برای ماه آذر آمد و طبق انتظار برای شرکتهای کامودیتی محور، هم نرخها بالاتر بود و هم مقدار فروش. اما همچنان بازده شاخص کل منفی بود و این یعنی برای کلین بازار بازدهی منفی داشتیم. اما چرا چنین شد؟
ترس از عرضه سهام عدالت
وی ادامه داد: واقعیت این است که بازار همچون مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید میترسد، بعد از عرضههای شدید در مردادماه و استراتژی کوتاهمدت دولت در تأمین مالی و جبران کسری بودجه، در سهام بزرگ بازار هنوز ترس از عرضه سهام عدالت کاملاً مشهود و ملموس است و در سهام کوچک هنوز مشخص نیست که آیا توان سود سازی پایدار با سیاستهای ناپایدار دولت ممکن هست یا خیر؟!
این کارشناس بازار سهام درباره اتفاقات اخیر در حوزه خلیجفارس و ارتباطش با بازار بورس را اینگونه بیان کرد: اواخر هفته تنشهای سیاسی و رجز خوانیهای خارجی بین ایران و آمریکا و دولتهای حاشیه خلیجفارس بالا گرفت ،چندین بار بمبافکنهای آمریکایی طول و عرض خلیجفارس را طی کردند و ناوهای هواپیمابر آمریکایی وارد و خارج شدند. این موضوع همزمان با سالگرد ترور شهید سردار سلیمانی برای بازاریهای بورس تهران موضوعی مهم و بیش از اندازه حساس تلقی شد طوری که در انتهای چهارشنبه بازار با عرضه نسبتاً شدید مواجه شد. اما توییت های سناتورهای آمریکایی نشان میداد که آنها نیز برای سربازانشان دعا میکنند و این نشان دهنده ترس دو طرف از بالا گرفتن تنشها است.
میرزا باقری در پایان اظهار کرد: از مسائل سیاسی و امنیتی که با بگذریم بهزودی گزارشات فصل پاییز شرکتهای بزرگ بازار با سودهای بسیار بیشتر از فصل قبل خواهد رسید و بازار بهتر است که به آنها بی اندیشد.